Dé trimsalon voor uw  kat, hond, konijn of cavia.

Behandelingen honden

Voor honden zijn er verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van het ras en type hond.


Knippen: Voor honden met een krulvacht, zoals bijv. de poedel. De vacht wordt hierbij met een schaar ingekort tot de juiste lengte.

Scheren: Door middel van een tondeuse wordt de vacht naar de gewenste lengte ingekort.

Effileren: Voor honden met een langharige vacht. Met een speciale uitdunschaar wordt de vacht ingekort en/of uitgedund. Er wordt zo een mooi en natuurlijk resultaat bereikt.

Plukken: Plukken is het verwijderen van loszittende dekharen bij ruwharige vachten. Deze moet er handmatig worden uitgeplukt. Dit dient 2x tot 4x per jaar te gebeuren als het haar plukrijp is. Plukhonden zijn o.a. ruwharige Teckels, Cairn Terriërs, en Border Terriërs.

Was & blaas methode, Ontwollen/Anti-verharing: Deze methode wordt toegepast bij honden met een wollen ondervacht maar is ook geschikt voor kortharige honden die sterk verharen.

Als honden veel verharen wordt er vaak meer geborsteld om deze haren kwijt te raken. Echter wordt hierdoor de vacht gestimuleerd om meer haar aan te maken waardoor de hond nog meer zal verharen. Door het vele borstelen of kammen beschadigen de haren zodat de vacht dof wordt.

Bij de was- en blaas methode wordt de hond meerdere malen gewassen. Hierbij wordt de shampoo goed in gemasseerd en laten we hem vervolgens voor een langere tijd intrekken. Hierdoor zullen alle losse haren makkelijk te verwijderen zijn. Na het uitspoelen worden de losse haren uitgeblazen met een waterblazer. Wij zullen bij deze methode de kam of de borstel zo weinig mogelijk gebruiken. Deze methode zorgt voor een goede conditie van de vacht. Als een hond veel gekamd of geborsteld is zal het enige behandelingen duren voordat de vacht volledig hersteld is.

Borstelen en Kammen: Ook is het mogelijk dat de hond langs komt om goed geborsteld en gekamd te worden. Sommige honden eigenaren willen hun hond langharig houden, maar hebben vaak moeite met het onderhouden van de vacht. Om klitvorming te voorkomen, komen de honden eens in de 4 tot 12 weken om alleen goed uitgekamd te worden.

Wassen: Bij elke volledige trimbehandeling wordt de hond standaard gewassen en daarna droog geföhnd. U kunt ook enkel een was afspraak maken.

Puppyconsult: Bij het puppyconsult laat ik de pup wennen aan de behandelingen en geluiden waar hij of zij mee te maken krijgt tijdens de trimbehandeling. Ook krijgt u uitleg hoe u het beste de vacht van uw pup kan borstelen of kammen en welke borstels of kammen u hiervoor kunt gebruiken. Dit consult is gratis en afhankelijk van hoe de pup reageert, kunnen we het consult eventueel vaker herhalen.
E-mailen
Bellen
Map
Info